Spring naar content

De ultieme horror book tag

Horror Book Tag | Het magische verhaalHorror. Dat is dus eigenlijk echt niets voor mij. Veel van de namen in de stellingen zijn mij dus ook onbekend (gelukkig!), maar dat weerhoudt mij er toch niet van om deze horror book tag van geekish.nl in te vullen. Stiekem gaat het namelijk helemaal niet over psychopathische moordenaars, afgehakte ledematen of enge monsters, maar gewoon over lezen en fijne boeken. En ja, ik kan natuurlijk schrijven dat mijn favoriete leessnack gefrituurde spin is, maar dat gelooft natuurlijk niemand. Schimmeltenenkaas op toastjes is immers véél lekkerder!

Freddy Krueger: het boek van je dromen

We weten het natuurlijk allemaal: ik schreef het boek van mijn dromen gewoon zelf. Iets waar ik nog steeds hartstikke trots op ben, maar ik kan niet ontkennen dat het alweer een tijdje kriebelt. Ik wil mijn volgende boek schrijven! Ideeën voor verhalen heb ik genoeg en er staat ook echt al best wel wat op papier, maar ik ben gewoon zó sloom met schrijven. Ik droom nu al van het moment dat mijn volgende meesterwerk (haha) af is. Dat is nu dus echt het boek van mijn dromen.

Jason Voorhees: een boek met een bijzondere moeder

Wat is het toch met moeders in boeken? Ze zijn bijna altijd dood. En ja, sorry, ik maakte mij daar in Het magische verhaal van de Verteller ook schuldig aan. Het is verhaaltechnisch ook wel zo fijn, want moeders willen je hoofdpersoon natuurlijk altijd behoeden voor het onheil (‘Nee Frodo, natuurlijk ga jij die ring niet in Mount Doom gooien. Hang liever even de was op.’). Dus ik zit nu heel hard na te denken over een boek met een bijzondere moeder, maar ik kom er nog even niet aan uit…

Michael Myers: je favo boekenserie met veel delen

Er zijn series met meer delen, maar mijn favo boekenserie die uit meer dan drie boeken bestaat, is momenteel toch echt de Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Wat een geniaal verhaal is dat! De personages zijn stuk voor stuk echt fantastisch, alles wordt tot in de details omschreven en het is zo leuk om de verwijzingen naar de sprookjes te herkennen waar de verhalen op zijn gebaseerd. En had ik het al over die geweldige humor gehad? Ik ben echt groot fan. Deze serie ga ik zeker nog een keer lezen!

Ghostface: je favoriete horrorboek of -verhaal

Of ik een favoriet horrorboek heb? Nope, vergeet het maar. Ik heb ze wel gelezen, maar ik kan ze zeker niet favoriet noemen. Toch is er een titel die ik graag noem en dat is Elfensprook van Raymond E. Feist. Dat verhaal is echt ideaal voor deze tijd van het jaar, want het speelt zich af rond Halloween. Inclusief griezelige gebeurtenissen en ander spooky stuff. Precies eng genoeg voor mij. Dus ben jij ook een held op sokken, maar wil je toch een lekker eng verhaal lezen, zoek dit boek dan eens op.

Norman Bates: een boek met een gave plottwist

Zeg plottwist en ik roep Wit Konijn / Rode Wolf van Tom Pollock. Dit verhaal is eigenlijk één grote plottwist. Niets is wat het lijkt. Steeds wordt je weer op het verkeerde been gezet. Daar moet je dus wel een beetje tegen kunnen, vooral ook omdat ik zelden zo’n open eind heb gezien. Na de laatste bladzijde weet je namelijk nog steeds niet wat er nou wel en niet waar is. Als dit wel in jouw straatje past, is het lezen van Wit Konijn / Rode Wolf echt een bijzondere ervaring.

Night Horror Book Tag | Het magische verhaalChucky: je favoriete kinderboek

Hier hoef ik niet lang over na te denken. De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren is mijn onbetwiste allerfavorietste kinderboek. Wat heb ik dit boek vaak gelezen. En wat heb ik vaak gehuild boven dit boek! Maar dat kan niemand mij kwalijk nemen, want dit verhaal over Jonatan en Kruimel die doodgaan en het leven na de dood moeten bevrijden van een tiran is gewoon hartverscheurend mooi. Snif. De tranen komen nu al.

Jack Torrance: een boek over schrijven of een schrijver

Dé schrijver van enge boeken is natuurlijk Stephen King en opmerkelijk genoeg schrijft hij graag over schrijvers. The Shining, Misery, The Dark Half… En er zijn er vast nog wel een paar. Van de eerste twee heb ik overigens de film gezien, hoewel ik mij niet kan herinneren ook de boeken gelezen te hebben. Misschien mijn geheugen eens opfrissen en een bezoekje aan de bibliotheek brengen. Tenminste, als ik ze durf te lezen…

Leatherface: prachtige gebonden editie in je kast

De bijzondere uitgaven bevinden zich in mijn hoekje met Beatlesboeken. Helaas geen boeken met handtekeningen, maar wel mooie exemplaren en bijzondere invalshoeken. Eén van mijn mooiste Beatlesboeken is I Me Mine, de loeidikke biografie van George Harrison. Ik heb de extended edition waarin niet alleen Georges verhaal geschreven staat, maar ook zijn songteksten – met opmerkingen van George zelf. Supermooi!

Candyman: je favo snack tijdens het lezen

Nee, mijn favo leessnack is niet schimmeltenenkaas op toast. Hoewel ik wel dol ben op ‘gewone’ schimmelkaas, maar dat hoeft niet per se tijdens het lezen. En ondanks dat ik weet dat lezen en snacken sowieso een bijzonder stomme combinatie is, maak ik mij er regelmatig wel schuldig aan. Chips, chocolade, koekjes, nootjes… ik moet bekennen dat ik gedachteloos zit te snaaien als mijn boek spannend is. Oeps.

Vleermuis Horror Book Tag | Het magische verhaalXenomorph: je favoriete horrorwezen of personage

Vampieren zijn echt vet horror, toch? Ik ben in ieder geval altijd al gefascineerd geweest door deze creaturen en dat zonder dat ik ooit een Twilight-boek heb gelezen. Stiekem lijkt het mij ook geweldig om nog eens een vampierverhaal te schrijven, maar dan moet het eigenlijk wel echt recht doen aan de oervampier – de bloedzuigende, mensen vermoordende ondode. Geen knuffelvampieren. Het enige probleem is dat ik nu al weet dat ik helemaal niet zoiets engs durf te schrijven.

Vul jij ook de horror book tag in?

Tot zo ver mijn helemaal-niet-zo-enge-antwoorden op deze horror book tag. Ik heb mij er weer mee vermaakt en ik hoop jij ook. Ga jij hem ook invullen? Laat mij dan weten waar ik jouw versie kan vinden, want ik vind het natuurlijk erg leuk om jouw antwoorden ook te lezen. Wie weet doe ik nog inspiratie op voor nieuwe boeken (zo lang ze niet te eng zijn…).


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven