Spring naar content

Ik ben schrijver en ik wil mijn eigen boek lezen…

Ik ben schrijver en ik wil mijn eigen boek lezen | Het magische verhaalOm te checken of ik wel helemaal spoor, besloot ik om Google te raadplegen. Want hoe zit dat eigenlijk met schrijvers die graag hun eigen boek lezen? Zijn die een tikkie megalomaan? Hebben ze issues met dingen afsluiten? Of is het juist heel normaal om als schrijver je eigen boek(en) te lezen? Ik hoopte natuurlijk op dat laatste, want hé, ik googelde dit niet voor niets. Ik wil gewoon mijn eigen boek lezen! Heb ik al tijden zin in…

Je eigen boek lezen? Hel en verdoemenis!

Google wist mij in eerste instantie niets zinnigs te vertellen. Ja, wel hoe ik een boek moet uitgeven, maar dat weet ik natuurlijk wel. Tot ik ineens ergens tegenkwam dat sommige schrijvers zeggen dat het ongeluk brengt om je eigen boeken te lezen. Eh… oké?

(Niet dat ik dat geloof, trouwens. Ik heb Het magische verhaal van de Verteller namelijk al zo vaak gelezen, dat ik ondertussen echt wel geraakt zou zijn door de bliksem of een meteoriet op mijn hoofd had gekregen als dit waar zou zijn.)

Helaas kon ik niet meer informatie vinden over deze vorm van bijgeloof. Jammer, want ik vond het wel interessant. Sowieso ben ik wel benieuwd naar bijgeloof onder schrijvers – ik kan me er namelijk van alles bij voorstellen. Verhalen die alleen met een bepaalde pen geschreven mogen worden, bijvoorbeeld. Of een boek dat op een of andere vage geluksdag gepubliceerd moet worden. Misschien ben ik in dat opzicht ook niet helemaal onschuldig, want ik moet per se eerst al mijn verhalen met pen en papier schrijven, voordat ik ze op mijn laptop uitwerk…

Maar hé, ik dwaal af!

Op zoek naar bekentenissen van schrijvers (terwijl ik mijn eigen boek lees)

Ik vroeg me dus af of het niet een beetje maf is om minstens één keer per jaar het boek te lezen dat je zelf schreef. Doen meer schrijvers dit? Of alleen zij die nog maar een of twee boeken op hun naam hebben staan? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat Stephen King al zijn boeken jaarlijks opnieuw gaat lezen – al is het maar omdat-ie dan geen tijd meer heeft om nieuwe te schrijven.

Dus vertel mij eens, medeschrijvers: ben jij fan van je eigen boek lezen? Doe je het zelf ook? Ik heb ondertussen besloten om mij niets aan te trekken van wat vooroordeel dan ook en heb Het magische verhaal van de Verteller op mijn e-reader gezet. Kan ik ‘m binnenkort lekker lezen op vakantie!

En ben je nou ook heel benieuwd naar Het magische verhaal van de Verteller? Lees hier dan de eerste 34 bladzijden en koop hem hier!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven