Spring naar content

All I want for christmas… Is tijd om te schrijven

Tijd om te schrijven | HMVVDVHet is natuurlijk alweer even december en voor veel mensen is dat goed nieuws. Na 21 december worden de dagen namelijk alweer langer – woehoe! En zo zijn er nog tal van redenen te bedenken waarom december een heel feestelijke maand is. Er schijnt immers ook zoiets als Sinterklaas en kerstmis te zijn.

Geen wonder dat december de maand is waarin mijn boekenstapel ineens heel hard groeit. Want als Sinterklaas of de Kerstman vraagt wat er op mijn verlanglijstje staat, zeg ik natuurlijk: “Een boek!”

Maar… Is dat wel écht wat ik wil?

Ik wil een boek… schrijven!

Boeken kun je uiteraard nooit genoeg hebben. Toch merk ik de laatste tijd dat ik liever iets heel anders op mijn verlanglijstje zet. Iets wat je helemaal niet in kunt pakken – laat staan dat je het makkelijk aan iemand cadeau kunt geven. Want wat ik wil, is tijd om te schrijven!

Ik heb nog zó veel verhalen in mijn hoofd. Hele romans, maar ook korte verhalen. Blogideeën, laten we die ook niet vergeten. Maar wat ik nu dolgraag zou willen doen, is werken aan de heruitgave van Het magische verhaal van de Verteller.

Een onmogelijke deadline?

Ik heb mij voorgenomen dat volgend voorjaar de heruitgave van mijn boek in de winkels moet liggen. April lijkt mij een prima maand voor het uitbrengen van een boek. Dat klinkt op zich haalbaar, toch? Het enige wat ik nog hoef te doen, is uitzoeken op welke manier ik mijn boek wil uitbrengen. Wordt ik mijn eigen uitgeverij of sluit ik mij aan bij een platform of cluster-uitgeverij? Hoe duur wordt mijn boek? Hoe komt de cover eruit te zien? En oja, ik moet natuurlijk ook nog het verhaal herschrijven, laten proeflezen en redigeren, nog een keer aanpassen, nog wat feedback zoeken en nog meer herschrijven… MAAR HOE DAN?

Waar haal ik de tijd vandaan om eens lekker achter de laptop te kruipen, zodat ik Het magische verhaal van de Verteller verder kan perfectioneren? Ik heb geen idee, want ik heb gewoon geen tijd! Ik wil tijd om te schrijven! Ik wil mij minstens een week op kunnen sluiten met alleen mijn laptop, zonder werk en zonder verbouwing en zonder andere verplichtingen. 

Ergens vind ik tijd om te schrijven

Ik wil tijd om te schrijven, zodat ik me weer even helemaal in Het magische verhaal van de Verteller kan storten. Opgaan in de wereld van Lucy, Eli en de mythische god Brin. Naar Berlijn, Liverpool en New York. Me verbazen over het verhaal dat ik uiteindelijk op papier zette. Het verhaal dat ik al zo vaak geschreven had, in allerlei versies, tot ineens alles op zijn plek viel en ik wist wat het moest worden. Dat verhaal moet nu verder geperfectioneerd worden.

En dat zal ik doen ook!

Maar wanneer…? Tja, ook met kerst vond ik helaas geen tijd om te schrijven onder de kerstboom. Toch blijf ik optimistisch, hoor! Ik ga die tijd gewoon ergens vandaag toveren. Nog voor april 2019, zodat Het magische verhaal van de Verteller straks weer ligt te schitteren in de boekwinkel!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven