Spring naar content

Keuzestress: welk fantastisch boek zal ik nu eens voorlezen?

voorlezen | HMVVDVHet leven van een boekenwurm gaat niet over rozen. (Wel over boeken, haha.) Ga maar na: iedere dag is het weer een kunst om je planning zo in te delen, dat je kunt lezen. Al is het maar vijf minuten, je geeft er graag iets voor op – zo is de strijk hier zeker al vier weken niet gedaan.

Tel daarbij op dat het ook iedere keer weer een opgave is om:

  1. Te kiezen welk boek je gaat lezen
  2. Afscheid te nemen van dat geweldige verhaal dat je net uitlas
  3. De boekhandel voorbij te lopen, omdat je wil-ik-lezen-lijst al meterslang is

Allemaal problemen waar de niet-boekenwurm geen last van heeft. Die ziet het niet eens als die een boekenwinkel voorbij loopt. (Hoe dat kan, snap ik nog steeds niet.) Maar er is één probleem dat ik graag aan dit lijstje wil toevoegen. Het is misschien nog niet voor iedereen herkenbaar, maar geloof me, als het probleem zich aandient, weet je onmiddellijk dat het er is. Want:

Welk fantastisch boek zal ik nu eens voorlezen?

De ellenlange voorleeslijst

Of je nu kinderen, kleinkinderen, oppaskinderen of een jonger broertje of zusje hebt – niets is zo leuk als voorlezen. Bovendien weten we allemaal dat voorlezen ontzettend goed is én we hopen uiteraard allemaal dat het kleine grut net zulke grote booklovers worden als wij zelf.

Maar ja, er zijn zoveel geweldige boeken, dat het iedere keer echt weer verrekte lastig is om te kiezen welk boek nu aan de beurt is…

In mijn hoofd heb ik een hele lijst met boeken die ik echt moet voorlezen, zeker nu onze zoon wat ouder is (hij is nu zeven) en er dus steeds meer geschikte voorleesboeken zijn waar ik vroeger dol op was (en nog steeds ben). Ik kan echt niet wachten tot ik die boeken uit de kast kan pakken en ze kan gaan voorlezen, zoals:

Heb jij nog aanraders? Boeken die ik zeker voor moet lezen? Laat het weten, want ik ben nog laaaaang niet klaar met voorlezen. (Ik houd dat best vol tot zoonlief 28 is ofzo…)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven