Spring naar content

Hulp gezocht bij het maken van de literaire cocktailbijbel!

Hulp gezocht bij het maken van de literaire cocktailbijbel | HMVVDVBoekenwurmen, leesfanaten, bibliofielen en romanridders, maar ook kroegtijgers, feestbeesten en cocktaillovers opgelet! Ik heb namelijk jullie hulp nodig voor het maken van de literaire cocktailbijbel.

Literair verantwoord cocktails drinken

In de wereldliteratuur gaan er heel wat liters alcohol doorheen. Niet alleen tijdens het schrijven ervan (heb ik van horen zeggen, ik weet uiteraard van niets *kuch*), maar ook in de uiteindelijke verhalen wordt er nogal eens een drankje gedronken. En zou het nou niet leuk zijn om alle cocktails die je tijdens het lezen tegenkomt in boeken te noteren, hier het recept bij te zoeken en dit alles te bundelen in een literair* verantwoord cocktailboek? Zie hier mijn plan voor het maken van een literaire cocktailbijbel.

Een geniaal plan (vind ik zelf), maar ik heb nog wel wat hulp nodig. Want hoe graag ik ook zou willen, het is mij nog niet gelukt om alle boeken van de hele wereld te lezen. Maar allemaal samen komen we vast een heel eind!

Bestook mij met cocktails (vind ik sowieso een goed idee)

Je kunt mij dus helpen met het maken van de literaire cocktailbijbel. Lees je een boek waarin een cocktail nadrukkelijk genoemd wordt, laat mij dit dan weten! Laat een reactie achter onder dit bericht, vertel het me via Twitter of stuur mij een e-mail. Ik wil graag de naam van de cocktail weten, in welk boek van welke auteur en als het kan, een citaat waarin de cocktail genoemd wordt.

Als voorbeeld kan ik je uiteraard de Flying Kangaroo uit Het magische verhaal van de Verteller geven:

“Welke is het lekkerst?” vroeg ze dan ook maar.
“Ik zou een Flying Kangaroo nemen,” raadde Eli haar aan.

Ik denk dat er meer boeken zijn waarin een bepaalde cocktail (of meerdere) een rol speelt. Dus wie helpt mij mijn lijst compleet te maken? Wie helpt mij met het maken van de literaire cocktailbijbel?

Mijn dank is groot. Proost!

* Literair en literatuur betekent voor mij alleen dat het in een boek moet staan. Geen zorgen over genres!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven