Spring naar content

Ik ontmoette de meest irritante Beatlesfan van de hele wereld en nu ben ik boos!

meest irritante Beatlesfan van de hele wereld | HMVVDVJe hebt weleens dat je je ergert aan andere mensen. Toch kan ik irritante mensen redelijk goed negeren en is er heel wat nodig om mij uit mijn tent te lokken. Maar afgelopen weekend raakte ik toch een partij gefrustreerd! En nog wel door iemand van wie ik dat in de eerste instantie niet zou verwachten. Je zou namelijk denken dat als je een gezamenlijke interesse of hobby hebt, je je enthousiasme met elkaar kunt delen. Nou, dat lukte duidelijk niet tijdens mijn ontmoeting met de meest irritante Beatlesfan van de hele wereld!

Ik wil je alvast waarschuwen: dit blogbericht is echt even bedoeld om stoom af te blazen. Ik merk namelijk dat ik nog steeds helemaal van mij apropos ben. Dat zulke mensen bestaan! Dus als je je daar niet door laat afschrikken, lees dan gerust verder. Ik deel graag mijn frustraties met je.

Houd je kop, man!

Goed, ik was dus op een feestje van vrienden. En waar ik normaal vaak alleen sta in mijn fandom van The Beatles, bleek er zowaar een andere Beatlesfan aanwezig te zijn. Leuk, dacht ik nog. Gezellig even kletsen straks. Misschien. (Want eigenlijk ben ik veel te verlegen om zomaar met een totale vreemde een praatje te gaan maken. Zélfs met een andere Beatlesfan.)

Er verstreken een paar uren, maar uiteindelijk kwam de betreffende man naar mij toe. Volgens mij had-ie al een paar biertjes teveel op, dus wellicht had het gesprek in nuchtere toestand wat beter gelopen, maar nu ging het in ieder geval (ongeveer) zo:

“Dus jij bent ook fan van The Beatles? Ja, ik heb ze allemaal persoonlijk ontmoet hoor. Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison. Alleen John Lennon niet. EN JIJ?”

Eh… hallo? Ik was nog niet eens geboren toen John werd vermoord! En sinds wanneer is je fanzijn afhankelijk van het feit of je wel of niet je idolen hebt ontmoet?

Nou, volgens deze meneer was dat kennelijk heel erg belangrijk. Ik werd getrakteerd op een hele monoloog over al zijn ontmoetingen met Beatles en andere familieleden en vrienden van The Beatles. Tussen de regels door was duidelijk te lezen dat ik maar als een minderwaardige fan werd beschouwd, want ja, ik was geen dikke matties met Paul. (Pff, alsof hij dat wel is!)

Alleen toen ik zijn gepoch over zijn werkzaamheden voor een Beatlesfanclub kon pareren met het feit dat ik nu redactielid ben van de Nederlandse Beatlesfanclub, leek hij even van zijn stuk gebracht. HA!

Vingers in mijn oren en la la la….

Je snapt dat ik het gesprek zo snel mogelijk afgekapt heb. Ik had echt geen zin om hier naar te luisteren. Gatsie, gatsie, gatsie! Maar ondanks dat, merk ik dat ik er toch boos over ben. Ik vind het gewoon zo raar dat mensen zo doen. Het moet toch juist leuk zijn om een andere Beatlesfan te ontmoeten? Maar ja, ik liep weer tegen de meest irritante Beatlesfan van de hele wereld aan…

Wat een pech.

(Nu maar hopen dat ik een volgende keer meer geluk heb. Heb jij weleens iets vergelijkbaars meegemaakt? Ik kan me nu best voorstellen dat ook bij andere hobby’s en interesses men elkaar soms niet het licht in de ogen gunt.)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven