Spring naar content

Durf ik weer een eng verhaal te lezen?

Eng verhaal | Het magische verhaalIk ben niet bang voor spinnen. Regelmatig trippelen hier van die exemplaren ter grootte van een kinderhand door de kamer en terwijl Bregje in de gordijnen klimt, pak in onverstoorbaar een glas om de mini-Shelob te vangen. Geen probleem, ik zet dat beestje wel even buiten. Maar laat mij een beetje eng verhaal lezen en ik verander in een labiel, bibberend hoopje mens dat ’s nachts niet naar de wc durft…

Zelf vind ik dat best onhandig. Ik zou namelijk echt wel weer eens een echt eng boek willen lezen. Ik vind het namelijk best leuk om een beetje te griezelen, alleen slaat mijn fantasie zo snel op hol. Dus zie ik weer clowns in het doucheputje (mijn jeugdtrauma, mensen) en denk ik dat er een bovennatuurlijk monster aan de achterdeur staat te krabben. Om over de aliens op het dak maar te zwijgen.

Drie enge verhalen op mijn lijstje

Nu is het weer oktober en hoewel ik zelf geen Halloween-fan ben, zie ik de enge boeken weer als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat hoort blijkbaar toch een beetje bij deze maand. En bijna als vanzelf ga ik mij afvragen of ik misschien toch weer in een eng verhaal durf te duiken. Het hoeft geen pure horror te zijn, gewoon iets waarna ik nog wel in het donker door het huis durf te lopen. En hoewel ik eerlijk gezegd vrees dat Dolfje Weerwolfje zo ongeveer het engst is wat ik aankan, heb ik toch drie boeken geselecteerd die ik wel wil lezen.

Needful Things van Stephen King

Een boek van Stephen King, zie mij gaan! Toch klinkt het een stuk indrukwekkender dan dat het in werkelijkheid is, want dit is eigenlijk zo’n King-verhaal dat niet echt gruwelijk is. Ja, er staat de inwoners van Castle Rock een hoop narigheid te wachten wanneer de nieuwe winkel Needful Things wordt geopend, maar volgens mij wordt het nergens niveautje Pet Sematary of (o gruwel) It. Hoop ik dan. Ik ben namelijk al in dit boek begonnen…

Hex van Thomas Olde Heuvelt

Oké, het wordt al wat enger. De omschrijving van dit boek doet mij denken aan de horrorfilm The Blair Witch Project en die is mij toentertijd ook al niet echt goed bekomen. Maar ja, het klinkt zo interessant – zeker omdat dit verhaal zich in Nederland afspeelt. Op een plek waar wij best nog graag wandelen. Dat wordt dus nog wat, de volgende keer dat we daar naartoe gaan nadat ik Hex heb gelezen. Waarschijnlijk loop ik dan heel schrikachtig om mij heen te speuren om drie meter de lucht in te springen van ieder krakend takje. Ik kijk er nu al naar uit (insert sarcastische blik).

Duivelswerk van Mo Hayder

In een omschrijving van Duivelswerk las ik de zin ‘Zijn vastberadenheid en zucht naar de waarheid zetten echter gebeurtenissen in gang die zo gruwelijk zijn, dat het woord angst een totaal nieuwe betekenis voor hem krijgt’. Nou, dat klinkt dus echt als een aanrader voor mij, dit boek over een afgelegen Schots eiland dat geplaagd wordt door een bloeddorstige duivel. Ik hoop dat ik na het lezen van dit boek überhaupt nog onder mijn dekentje vandaan durf te komen.

Is er een eng verhaal dat jij aanraadt?

Houd jij wel van enge boeken of ben je net zo’n angsthaas als ik? En natuurlijk vind ik het altijd leuk als je nog een aanrader voor mij hebt, vooral als je erbij wilt vertellen waarom je dat zo’n goed of juist gruwelijk verhaal vindt. Wie weet durf ik daar dan ook wel aan te beginnen, als ik mijn gekozen drie boeken heb overleefd…

Smeuïg detail: ik had dit blog nog niet eens af en ik droomde al over angstaanjagende geluiden van versplinterend glas en het gevoel dat ik vanuit het donker begluurd werd. Dat belooft dus nog wat als ik echt een eng verhaal ga lezen.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven