Spring naar content

Leestip: Hashtag hiernamaals

Leestip: Hashtag hiernamaals | Het magische verhaalIk houd van boeken die zich op het eerste gezicht in de gewone wereld afspelen, maar toch tegen het magische aan schurken. (Duh, ik schreef er zelf één.) Hashtag hiernamaals van Vanessa Gerrits past dus helemaal in mijn straatje. Dát boek wil ik lezen, dacht ik, nadat ik de omschrijving ergens voorbij had zien komen. En dat deed ik dan ook…

Nou, ik kan je vertellen: dat was een goed idee. Wat een leuk boek met een originele insteek! Dus als ik je een tip mag geven? Lees Hashtag hiernamaals!

Een doodnormaal vakantiebaantje

Cleo is niet echt happy met de studie die ze heeft gekozen, maar helaas is het zo goed als onbetaalbaar om nog van richting te veranderen. Dus als haar oog valt op een advertentie voor een dikbetaalde vakantiebaan, besluit ze om hierop te reageren. Het blijkt echter wel om iets heel anders te gaan dan borden wassen of achter de kassa zitten…

Nee, Cleo wordt aangenomen om naar het hiernamaals te ‘reizen’ om daar de overleden dochter van een rijke zakenman te vinden. En terug te halen. Supersimpel, toch? Daar hoef je alleen maar voor dood te gaan.

Hoe surrealistisch het ook klinkt, Cleo besluit om ervoor te gaan. Die zak met geld is toch wel erg aantrekkelijk. Net als die ene jongen die deel uitmaakt van haar team, trouwens. Ze moet deze klus namelijk met vier anderen zien te klaren. Maar is het allemaal wel zo eenvoudig als hun opdrachtgever hen wil doen geloven…?

Origineel, humor en een plottwist

Hashtag hiernamaals is echt zo’n boek dat je in één ruk uit wilt lezen. Als je er eenmaal in begonnen bent, is er geen weg meer terug. Ik was ook heel benieuwd naar de verschillende lagen van het hiernamaals die Vanessa Gerrits had verzonnen. Daar ga ik niets over verklappen, want ik wil de verrassing natuurlijk niet bederven – je zult merken dat als je zelf in dit boek begonnen bent, dat je ook steeds meer te weten wilt komen!

Dat het de zoektocht van Cleo en haar collega’s niet van een leien dakje gaat, hoef ik eigenlijk niet te vertellen. Anders heb je geen verhaal. Verrassend vond ik dan ook de originele plottwist waardoor ik het boek nóg leuker ging vinden. Dat maakte zelfs het geklef van Cleo en haar teamgenoot wat meer te pruimen 😉

Dus ja, ik vond dit boek geweldig. Heb je zin in een origineel verhaal met vaart én met heel wat humor? Dan is Hashtag hiernamaals ook echt iets voor jou!


Titel: Hashtag hiernamaals
Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Dutch Venture Plublishing
ISBN: 9789492585363 / 9781386564614 


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Roxanne op 6 april 2020 om 15:33

    Klinkt goed 🙂 Ik vond de Vleugels trilogie ook geweldig, dusss ik geloof je graag.

    • Laura Alblas op 6 april 2020 om 21:00

      Ik moet de Vleugels trilogie juist nog lezen. Die boeken gaan dus op mijn wil-ik-lezen-lijst(je).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven