Spring naar content

Book tag: Ik hou van de lente!

Book tag: ik hou van de lente | HMVVDVWat een toepasselijke book tag, want inderdaad, ik hou van de lente! Bovendien zitten vriendin, zoon en ik deze week heerlijk in het zonnetje op ‘het eiland van eeuwige lente’, dus dat is een perfect moment om deze book tag ertegenaan te gooien. Lezen in de lente, wie doet dat nou niet graag?

1. Hoe is de lente waar jij woont?

Nou, de Nederlandse lente, wat zullen we daar eens over vertellen…? Die kan namelijk alle kanten op – van zon met twintig graden, via alle dagen regen naar sneeuw en vrieskou. Uiteraard ben ik groot fan van een lekker warme, zonnige lente. Heerlijk vind ik dat (boekje of een schrijfproject erbij en ik ben gelukkig).

2. Wat is het boek waar je deze lente het meest naar uit kijkt?

Op mijn lenteleeslijst staan niet zo zeer boeken die in deze drie maanden uitkomen, maar boeken die ik deze lente nou echt eens wil lezen. Ik kijk dan ook erg uit naar:

Goed nieuws: ik heb al deze boeken al in de kast / op de e-reader staan, dus niets houdt mij nog tegen!

Gebroeders Leeuwenhart | HMVVDV3. Laat ons een boekcover zien die je aan de lente doet denken

De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren. Kijk nou eens, die kersenbloesem! Als je tegen mij ‘lente’ roept, zie ik meteen kersenbloesem voor mij (wij gingen er zelfs een keer speciaal voor naar Japan). Ultiem lentegevoel dus hierbij.

4. Wat ga je deze lente lezen?

O nou, heb ik deze vraag niet al bij nummer twee beantwoord? Goed, ik ga wel op zoek naar nog een boek voor op mijn lijstje – dat is geen straf ofzo. Dus behalve het eerder genoemde viertal, ga ik deze lente ook De mime-orde van Samantha Shannon lezen (hoop ik). Ik ben benieuwd naar dit tweede deel van Het Bottenseizoen!

Het magische verhaal van de Verteller | cover5. Vind een cover met de zon erop!

Tja… de eerste uitgave van Het magische verhaal van de Verteller heeft een schitterende zonsondergang op de cover. Hoewel het boek niet meer verkrijgbaar is in deze uitvoering, blijft het natuurlijk wel mijn favo zonne-cover…

6. Wat lees je het liefst in de lente?

Ik ben geen vaste genre lezer, ik lees gewoon alles wat los en vast zit. Dus ook in de lente heb ik niet echt een specifieke voorkeur voor het soort boek dat ik lees. Als het maar lekker wegleest, dan mag het van mij ook gewoon een zoetsappig kerstverhaal zijn.

Niets | HMVVDV7. Vind een boek met heel veel verschillende kleuren.

Er zijn zo veel boeken met heel veel verschillende kleuren! Dus haha, zie mij eens dwars doen; ik kies gewoon een heel wit boek – Niets van Maaike Helmer. Wit is per slot van rekening toch een combinatie van alle kleuren?!

8. Wie tag je?

Nope, ik ga geen mensen taggen. Of je deze Ik hou van de lente book tag ook op je blog wil zetten, is geheel aan jou. Stuur je me dan wel een linkje, zodat ik jouw antwoorden ook kan lezen? Vind ik leuk!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven