Spring naar content

Leestip: Ontworteld

leestip ontworteld novik fantasy | hmvvdvHeb je weleens dat je een boek uitgelezen hebt en dat je het liefst zou willen huilen? En dan niet omdat het zo slecht afliep, maar omdat je helemaal niet wilde dat het verhaal afgelopen was. Dat was namelijk precies wat mij laatst overkwam toen ik Ontworteld van Naomi Novik uitlas.

Want wat ben ik onder de indruk van dat verhaal!

Ongemerkt betoverd

Opmerkelijk genoeg had ik dit bij het begin van het boek nog helemaal niet. Ik was erin begonnen en vond het best een goed verhaal, maar er helemaal in opgaan? Helemaal meegezogen worden, zodat je het boek eigenlijk niet meer weg kon leggen? Nee, dat was niet het geval. In die eerste bladzijdes leek het mij nog een gewoon, fijn fantasyverhaal, maar meer ook niet. Ik dacht niet dat ik er een leestip over zou gaan schrijven.

(Ha ha ha, wat had ik het weer mis…)

Het was een beetje als met de magie die in het verhaal omschreven wordt: het sluit zich ongemerkt om je heen, wortelt zich in je en voordat je het weet, zit je vast. Ik kon mij er niet meer van lostrekken en o god, wat leefde ik mee met hoofdpersoon Agnieszka!

De losgetrokken lezer

Ik zit hier dus nog steeds bij te komen van het feit dat Ontworteld nu uit is. Ik voel me haast zelf ontworteld! Dus weet waar je aan begint als je dit boek oppakt in de boekwinkel of in de bibliotheek. Het betovert je en het neemt je mee naar een sprookjesachtige wereld voor magie, bezweringen, bedreigingen, oorlog, rampspoed en liefde. (Yay, ik ben een sucker voor liefde in boeken!)

Ga dit boek gewoon lezen, mensen.

P.S. Ik las net dat er in juli een nieuw boek van Naomi Novik uitkomt: Spinning Silver. Ooo, wat wil ik dit graag lezen! (Maar wel het liefst in het Nederlands. Iemand enig idee of het al aangekocht is en er een vertaling gepland staat?)

Titel: Ontworteld
Auteur: Naomi Novik
Uitgever: Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN: 978-90-245697-0-0


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Do op 24 januari 2018 om 09:24

    Klinkt goed, ik heb dit boek pasgeleden gekregen en ik kan niet wachten om te beginnen met lezen!

    • Laura Alblas op 24 januari 2018 om 10:52

      Ooo, snel gaan lezen! En ik ben heel benieuwd naar wat je van het boek vindt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven