Spring naar content

Een biljoen blauwe boeken voor Blue Monday

Stapel van 10 blauwe boeken (oftewel: boeken met een blauwe cover).Ja ja, Blue Monday is niets meer dan een slim marketingtrucje. Maak mensen wijs dat de derde maandag van het jaar écht superdepri is en ze gaan vanzelf kopen, kopen, kopen, om zichzelf beter te voelen. Dus waarom zou je dat niet als excuus gebruiken? Breid je privébibliotheek uit! Met deze biljoen blauwe boeken, bijvoorbeeld!

Of nou ja, het zijn er eigenlijk 10. Maar biljoen allitereerde zo lekker…

Hooked

Er zijn een paar redenen waarom Hooked van A.C. Wise op mijn wil-ik-lezen stapel ligt: het is een duistere hertelling van Peter Pan, het is een queer boek en het klinkt gewoon als een fantastisch verhaal.

Na 1000 keer gestorven te zijn, is Kapitein James Hook Neverland ontvlucht. Hij bouwt een nieuw leven op in Londen, tot Peter Pans monster hem opnieuw weet te vinden. En wraak wil. Samen met een andere overlevende van Neverland, Wendy Darling, kan hij mogelijk het monster verslaan. Maar daarvoor moet hij nog 1 keer de schurk spelen…

The Art of Being Normal

Boeken over transgender personen kunnen wat mij betreft niet genoeg aandacht krijgen. Voor iedereen die zelf genderdysforie heeft, maar natuurlijk ook om de zichtbaarheid en acceptatie van transgender personen te vergroten.

The Art of Being Normal van Lisa Williamson is het verhaal van Leo en David. Op school zijn zij de buitenbeentjes: David weet dat hij een meisje is, Leo zou het liefs onzichtbaar willen zijn. Maar op hun school blijven geheimen nooit lang bewaard. En geheimen die uitkomen, hebben de gewoonte om voor problemen te zorgen.

Een Lonely Planet

De bekende blauwe reisgids – die geeft je natuurlijk meteen alle redenen om Blue Monday te vergeten. Wat is er nou leuker dan reisplannen te maken?

Helaas hebben wij deze Lonely Planet van Vietnam nooit gebruikt. We hadden onze reis al helemaal uitgestippeld en geboekt, maar toen kwam Corona en werden alle reisplannen heel snel geannuleerd. Echt balen. Hopelijk kan-ie ooit nog mee in het vliegtuig naar Vietnam, want die reisplannen ben ik heus niet vergeten!

The Eyre Affair

Op de meest onwaarschijnlijke plek op aarde (een rommelmarkt in een dorpje in Bretagne) kwamen wij The Eyre Affair van Jasper Fforde tegen. Een boek dat we echt niet konden laten liggen.

Het is 1985 en tijdreizen en het klonen van uitgestorven dieren is de gewoonste zaak van de wereld. Engeland is veranderd in een politiestaat waarin literatuur bijzonder serieus wordt genomen. Thursday Next werkt als Special Operative bij de afdeling Literaire Opsporing. Als personages uit boeken gekidnapt worden en Jane Eyre uit het gelijknamige boek verdwijnt, moet Thursday de zaak van haar leven oplossen.

Ontsnap uit dit boek! Titanic

Dit boek is misschien even slikken voor ons boekenwurmen. In Ontsnap uit dit boek! Titanic van Bill Doyle en Sarah Sax moet je namelijk tekenen, vouwen en scheuren. O mijn god!

Het is aan jou om de noodlottige reis van de Titanic te overleven. Je kiest of je als reiziger, bemanningslid of verstekeling aan boord gaat en jouw keuzes bepalen welke kant het verhaal op gaat. Ontsnap jij van de Titanic? Dat lukt alleen door te tekenen, scheuren en vouwen…

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning van Tonke Dragt is een echte klassieker. Het verhaal is inmiddels meer dan 60 jaar oud, maar heeft nog niets van zijn magie verloren.

Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Als er wordt aangeklopt, opent hij de deur en accepteert een heel gevaarlijke opdracht. Achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters die hem met de dood bedreigen, moet hij een uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen bezorgen. Een opdracht waarvoor de Zwarte Ridder met het Witte Schild zijn leven heeft gegeven…

Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee

Sommige verhalen zijn gewoon sprookjes die je in één keer weten te betoveren. Dat geldt zeker voor Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee van T.J. Klune. Dat het een queer boek is, maakt het voor mij nog mooier.

Linus Bakker is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij voert zijn werk nauwgezet uit en krijgt daarom de opdracht om te onderzoeken of 6 magisch begaafde, maar risicovolle jongeren een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. Ze wonen in een weeshuis op een eiland in de zee en Linus neemt daar een maand lang zijn intrek. In de eerste instantie is hij bang voor alles en iedereen, maar langzaam bouwt hij een band op met de kinderen én met de directeur van het weeshuis, Arthur Parnassus.

Het Koninkrijk der Bruggen

Ik weet niet wat het eerst mijn aandacht trok: de mooie blauwe cover of de achterflap van Het Koninkrijk der Bruggen van Danielle L. Jensen.

Prinses Lara is bereid om alles te doen om haar thuisland te bevrijden van het tirannieke Koninkrijk der Bruggen. Als ze met de koning van dit land moet trouwen, ziet ze dit dus als de perfecte mogelijkheid om de ijzersterke verdediging van het koninkrijk te doorbreken. Maar als ze haar man beter leert kennen, komen de twijfels. Wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar eigen volk?

Het magische verhaal van de Verteller

Yes, mijn boek is blauw, dus die mag op het lijstje met blauwe boeken voor Blue Monday! Ik ben ook nog altijd supertrots op de cover die ik zelf heb ontworpen.

Lucy’s plan is om bij haar nichtje in Berlijn te gaan wonen en om samen te studeren, maar dat loopt al snel helemaal anders. Bovendien is daar Eli, die haar wel een heel vreemd verhaal vertelt: Brian Epstein, de manager van The Beatles, was in werkelijkheid de mythische god Brin. En hij heeft Lucy nodig, want alleen zij als Verteller kan de boodschap van liefde en vrede in de wereld terugbrengen. Of spelen er andere motieven een rol als Eli haar van haar lotsbestemming probeert te overtuigen?

Cover Het magische verhaal van de Verteller Het magische verhaal van de Verteller
€ 21,99 
€ 7,99

 

 

 

Visualising The Beatles

Als je zegt dat er ook een biljoen boeken over The Beatles geschreven zijn, geloof ik je graag. Voor dit lijstje heb ik een blauwe uitgekozen en dat is Visualising The Beatles van John Pring en Rob Thomas.

Zoals de titel al doet vermoeden, staat dit boek vol met visualisaties. Oftewel, de hele Beatles-geschiedenis in infographics. Met allerlei interessante feitjes, tijdlijnen en quotes. Echt zo’n boek om doorheen te bladeren, maar vooral ook heel geschikt om met volle aandacht van voor naar achteren uit te lezen.

Heb jij een favoriet blauw boek?

Ondanks dat het niet echt een biljoen blauwe boeken zijn, is het toch een aardig gevarieerde lijst. Zat er iets voor je tussen? En heb je zelf nog een blauw boek dat je een absolute aanrader vindt? Laat het mij weten!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven