Spring naar content

Mijn goede voornemens als schrijver

Goede voornemens als schrijver: een stapel A5 schriften, 3 pennen, 2 boekenleggers van Het magische verhaal van de Verteller en 6 edelstenen.Ik noem mijzelf graag schrijver. Maar als ik in het afgelopen jaar vertelde dat ik schrijf, voelde ik mij een beetje een liegbeest. Want moet je om jezelf schrijver te kunnen noemen niet, zeg maar… schrijven? En dat was nou net wat ik al maandenlang niet deed.

Geen blogs voor deze website.
Geen reisverhalen voor Fietsmagie.
Geen columns voor de Nederlandse Beatlesfanclub.
En nog wel het ergst: geen nieuwe verhalen!

Hoe kun je nou een schrijver zijn als je niet schrijft?

Ik had zelf al geconcludeerd dat ik een writers block had. En je kunt je vast wel voorstellen dat dat behoorlijk ellendig is. Het goede nieuws is dan ook, dat ik langzaam uit dit dal omhoog aan het klimmen ben. Ik durf dan ook weer nieuwe schrijfplannen te maken. Oftewel: dit zijn mijn 5 goede voornemens als schrijver!

1. Het blog van Het magische verhaal weer nieuw leven inblazen

Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om te zien dat er het afgelopen jaar niet heel veel leven in mijn blog zat. Ik schreef welgeteld (en dit is echt heel erg) 5 blogs in 2023. Nou, dat kunnen we best wel een dieptepunt noemen.

Dat ga ik nu dus weer anders doen. Meer blogs! Meer leven op Het magische verhaal! Meer mijn liefde voor schrijven, lezen en boeken delen. Moet goedkomen. Deze blogpost is sowieso al een stap in de goede richting.

2. Reisverhalen schrijven over alle fietsreizen tot nu toe

In 2022 maakten wij onze eerste fietsreis. En wat doe je dan als schrijver? Daar ga je natuurlijk over schrijven! En zo ontstond de website Fietsmagie. Daarop kan ik al onze avonturen die wij onderweg beleven kwijt.

Maar weet je? Dat uitschrijven van een fietsreis is best tijdrovend. En als je dan ook nog bezig bent met nieuwe plannen en nieuwe routes maken… Afijn, ik loop dus behoorlijk achter met het opschrijven van onze belevenissen. Dus hup Laura, minder dromen over fietsen in Zuidoost Azië en meer focus op wat je al hebt gefietst!

3. Meer Beatles-gerelateerde columns en recensies schrijven

Misschien heb je het patroon inmiddels ontdekt: ik schrijf graag over de dingen die ik leuk vind en die mij bezig houden. Dus dat ik over The Beatles schrijf, zal ook geen verrassing zijn.

Correctie: dat ik over The Beatles wil schrijven, zal geen verrassing zijn. Maar dan moet ik dat wel doen dus! Het leuke is dat ik er ook recensies van Beatlesboeken kwijt kan, dus het is ook nog eens perfect te combineren met mijn liefde voor lezen over The Beatles. Ik ben al begonnen in mijn eerste Beatlesboek van dit jaar, dus de voorbereidingen zijn er in ieder geval al.

4. Een verhaal af schrijven (helemaal af ja!)

Dit is natuurlijk een lastige. Zoals je net hebt kunnen lezen, wil ik over best wel veel dingen schrijven. En dan moet er ook nog een heus en compleet verhaal uit mijn pen vloeien. Waar ga ik de tijd vandaan halen?

Aan ideeën gelukkig geen gebrek. Het is echt de factor tijd, maar ook de discipline om alles aan de kant te schuiven en te gaan schrijven, vind ik vaak lastig op te brengen. Een boek lezen of op de kaart een fietsroute uittekenen is toch makkelijker. Maar wil ik nou schrijver zijn of niet? Dan moet ik wel schrijven!

5. Niet stressen als het niet lukt

Ik maak deze goede voornemens als schrijver natuurlijk niet voor niets. Daarmee zet ik op een rijtje wat ik dit jaar wil bereiken en je plannen op papier zetten, is altijd een goede motivatie. Tegelijkertijd weet ik ook dat het heus niet zo eenvoudig zal zijn. Dat ik niet altijd aan schrijven toe zal komen, ook al zou ik dat willen. Of dat ik gewoon geen zin heb. En dat is prima. Daarom zet ik het er nog maar even voor mijzelf bij: geen stress als het niet lukt!

Iedere letter op papier is sowieso mooi meegenomen. Dus deze blogpost is in ieder geval al een goede start van het nieuwe jaar.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven