Spring naar content

Mijn bloggoal voor 2021

Mijn bloggoal voor 2021 | Het magische verhaalHet is 2021! Volgens mij is er nog nooit een jaar geweest waar zo reikhalzend naar uitgekeken is. Ook van 2021 als blogjaar heb ik hoge verwachtingen. Dit is het jaar waarin ik 500 bezoekers per dag trek met mijn blogs! Dit is het jaar waarin grote merken staan te springen om met mij samen te mogen samenwerken! Dit is het jaar waarin… eh, ik maar gewoon realistisch blijf. Want laat ik eerlijk zijn: zo hip en happening is mijn blog helaas nog niet. En daarom heb ik mijzelf één bloggoal gesteld:

Ik wil dit jaar (meer) boeken recenseren.

Ambities als boekblogger

Natuurlijk recenseer ik al boeken. Een soort van. Ik noem mijn recensies leestips en ik schrijf ze als ik boeken echt waanzinnig goed vind. Inmiddels staan er best al heel wat van dit soort leestips op deze website, maar het zijn niet de recensies die ik in gedachten heb als ik aan mijn bloggoal voor 2021 denk. Daarmee bedoel ik namelijk dat ik graag recensie-exemplaren van uitgeverijen en selfpubbers wil lezen om te recenseren.

Dat (zelf)uitgevers mij weten te vinden, omdat ze een nieuw boek bij mijn blog vinden passen. Dat zij waarde hechten aan mijn mening over het nieuwe boek. Dat ze mij vragen om deel te nemen aan een blogtour. Dat zij mijn blog zien als een goede manier om meer lezers aan te spreken.

Dát is wat ik wil als ik het heb over het recenseren van boeken!

Recenseren kun je leren

Mijn bloggoal voor 2021 is dus duidelijk. Grote vraag is alleen: hoe verwezenlijk ik dit doel? Rustig afwachten tot een uitgever mij weet te vinden, lijkt mij niet de juiste aanpak. Recensie-exemplaren aanvragen? Ik weet dat dat soms kan, maar ik heb geen idee of daar nog eisen aan worden gesteld. Anders dan dat je wel echt geïnteresseerd bent in het verhaal en verwacht dat het iets voor jou is.

En hoe zorg ik ervoor dat uitgevers en schrijvers weten dat ik graag meedoe met een blogtour? Ik kan ze moeilijk gaan bestoken met mailtjes en social mediaberichten.

Dus medeboekbloggers: hoe pakken jullie dat aan? Ik mag dan al wel een paar jaar bloggen over boeken, maar van hoe dat werkt met recensies heb ik nog geen enkel idee. Hopelijk kan ik met jullie tips mijn bloggoal voor 2021 halen!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven