Spring naar content

De boekpublicatie die niet doorging

De boekpublicatie die niet doorging | HMVVDV(en het korte verhaal dat niemand mocht lezen)

*Pakt wichelroede*
*Trekt horoscoop*
*Leest theeblaadjes*
*Raadpleegt het Orakel van Delphi*

Stiekem heb ik een zwak voor speciale data, dus met de naderende publicatie van Het magische verhaal van de Verteller op het oog, ging ik natuurlijk op zoek naar de perfecte dag om mijn boek officieel in de verkoop te gooien. Dit gaat immers een memorabele dag worden en daar hoort een feestelijke datum bij!

Dus ik zat al een tijdje te prakkiseren (19 november 2019? 11 november 2019?), maar toen viel het kwartje. 9 november 2019, natuurlijk! Dat kon niet missen. Dát moest ‘m worden!

Maar ja, jij weet ook dat 9 november inmiddels voorbij is en dat er helemaal niets gebeurd is…

Een gedenkwaardige dag

Nee, mijn boek kwam niet uit op 9 november om de simpele reden dat het nog niet af is. De aller- aller- allerlaatste redactieronde loopt nog (pfff, er zitten nog steeds foutjes in!), dus Het magische verhaal van de Verteller kan nog niet de (online) winkels in. Balen natuurlijk, maar het is niet anders. Dat boek moet wel perfect worden!

Toen had ik echter iets anders bedacht. Want 9 november blijft een geweldige datum. Het was namelijk op deze dag in 1961 dat Brian Epstein The Beatles voor het eerst ontmoette in de Cavern Club – niet alleen een belangrijke gebeurtenis in de wereldgeschiedenis, maar ook in Het magische verhaal van de Verteller.

Daar moet ik dus iets mee, dacht ik zo!
En toevallig wist ik al precies wat.

Help, lezers…

Een paar jaar terug schreef ik een kort verhaal met de titel Liverpool, 1961. Nou, je raadt misschien al wel om welke gebeurtenis dat draait – hoewel het zich een aantal avonden voor deze historische donderdagmiddag afspeelt. Zelf vind ik het een geniaal verhaal. Ideaal om op 9 november op mijn website te plaatsen. Maar er is één klein probleempje…

Ik durf het niet te delen.

Ja, dat schiet op! Deze schrijver durft haar werk niet te laten lezen. En dat is natuurlijk een beetje raar, want ik schreef wel een compleet boek. Maar een kort verhaal laten lezen is toch een eh… ander verhaal.

De boekpublicatie komt er (het korte verhaal misschien ook)

Om de een of andere reden voelt een kort verhaal zo persoonlijk. Ik vind het eng om dit verhaal online te zetten. Dus ja, zelf misluk ik nogal in mijn poging om van 9 november een onvergetelijke dag te maken. Mijn boekpublicatie ging niet door en mijn korte verhaal mag niemand lezen. Maar goed, als je hier nu heel hard om moet lachen, heb ik toch nog wat bereikt…

Ondertussen stort ik mij maar op het in orde maken van Het magische verhaal van de Verteller. Want ja, die durf ik wel te delen! En ja, die boekpublicatie komt er! Zo snel mogelijk.

(En dat korte verhaal deel ik misschien ook nog wel eens. Ooit. Als ik niet meer zo’n schijterd ben. Of als Magische Mail desnoods, als dat minder eng is.)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven