Spring naar content

De Grote Zomer Book Tag

De Grote Zomer Book Tag | HMVVDVHa, ik voel een serie aankomen! In het voorjaar plaatste ik hier namelijk al een Lente Book Tag en nu zag ik op geekish.nl deze Grote Zomer Book Tag voorbij komen. Superleuk! Die ga ik natuurlijk invullen.

(En ik hoop t.z.t. ook nog ergens een herfst en winter book tag te vinden om de serie compleet te maken.)

Het strand – het ultieme zomerse boek

Wat neem ik mee naar het strand…? Eigenlijk gewoon het boek waar ik op dat moment in bezig ben, maar het is op zich wel prettig om niet één of ander zwaar filosofisch werk mee te slepen. Je moet ook wel kunnen relaxen, natuurlijk. (Lees ik überhaupt zwaar filosofische boeken? Nee, eigenlijk niet. Maar toch.)

Een heerlijk wegleesboek voor een dagje strand vind ik Het Kippencollectief van Susan Juby. Zo grappig! En met dat gerommel rondom de boerderij krijg je vanzelf zin om buiten te zijn.

IJsje – een boek waar je de rillingen van kreeg

Het is alweer even geleden dat ik een thriller of een supereng boek las. Binnenkort maar eens een bezoekje aan de bieb inplannen dus, want ik heb wel zin in wat rillingen. Ik denk dat ik voor Hex van Thomas Olde Heuvelt ga – dat boek staat al een tijdje op mijn wil-ik-lezen-lijst.

En dan lekker meenemen naar een donkere camping waar je ’s nachts in je tent ligt en allerlei enge geluiden hoort. Ik kijk er nu al naar uit!

De zon – een boek met zomerse cover

Toevallig stuurde Bregje mij vandaag een linkje naar een recensie van Ik wil met je mee! van Jill Mansell. Dát is pas een boek met een zomerse cover! Ik krijg meteen zin in zon, zwembad en cocktails drinken.

Bovendien lijkt het mij ook best een leuk boek. Ik bedoel maar: het speelt zich af in Engeland. Dan heeft het bij mij al een streepje voor.

Pretpark – een boek met een rollercoaster aan emoties

Laatst las ik weer zo’n mooi boek: This is how it always is van Laurie Frankel. Hierin draait het om Rosie en Penn en hun vijf zonen. Of wacht, hun laatste is helemaal geen jongetje – zij weet zelf maar al te goed dat ze een meisje is.

Anders dan andere boeken over transgenders wordt dit verhaal niet verteld vanuit de transgender zelf, maar beleef je alles vanuit het gezichtspunt van de ouders. En dat is best indrukwekkend.

Verbrand (au!) – een leuk boek met een naar einde

Ja maar, ik lees helemaal geen boeken met een naar einde! Tenminste, het is mijn bedoeling dat ik wel een fijn gevoel overhoud na het lezen van een boek. Een beetje simpel misschien en ik wijk hier vast wel eens van af, maar ik duik nou eenmaal niet heel snel in een regelrechte tragedie.

Iets anders dan een tragedie (hoewel?) is Het lied van ijs en vuur van George R.R. Martin. Ik moet nog aan deze serie beginnen, maar ben een beetje huiverig voor alle lievelingspersonage die vervolgens het loodje leggen…

De Grote Zomer Book Tag 2 | HMVVDVBlauwe lucht – een boek met een zomerse titel

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan… Zon! Vakantie! Kamperen! Biertjes drinken op het terras! En lekker weer, uiteraard. Dertig graden is een feestje en dan ook nog van die zwoele nachten – heerlijk!

Wat voor mij ook heel zomers is, is samen met Bregje cocktails maken. Dus in deze categorie geen leesboek, maar een doe boek: The Cocktail Bible. Een favoriet naslagwerk hier!

Picknick – een boek waar je meer van wilt

Oeh, daar heb ik er meer van! Zeg nou zelf: soms lees je een boek waar je zo in meegezogen wordt, dat je weer helemaal moet wennen aan de ‘gewone wereld’ wanneer het uit is. Je wilde helemaal niet dat er een eind kwam aan het verhaal. Je wilt meeeeeer!

Dat was precies wat ik had na het lezen van Ontworteld van Naomi Novik. Wow, wat vond ik dat een fijn verhaal. Het is meteen een van mijn favorieten geworden.

Vakantie – een boek met de perfecte setting

Eerlijk? Het boek met de perfecte setting is voor mij Het magische verhaal van de Verteller: Berlijn, Liverpool, Londen en New York. Daar maak je mij wel blij mee. Maar ja, je eigen boek noemen…? Laat ik ook eens een andere titel bedenken.

Deze zomer gaan wij (waarschijnlijk) naar Essex in Engeland, dus ik hoop Het monster van Essex van Sarah Perry in mijn tas te kunnen stoppen. Da’s pas een goede match!

Zonnebloem – dit boek toverde een glimlach op je gezicht

Boeken waar je hardop om moet lachen zijn geniaal. Misschien een beetje gênant als je in de trein zit te lezen, maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Een boek zonder humor is als een boek zonder plot.

Eén van mijn favorieten is wat dat betreft De al te grote fantasie van Olivia Joules van Helen Fielding. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ga dat boek lezen! Zo leuk.

De Grote Zomer Book Tag 3 | HMVVDVHerfst – een boek waar je naar uitkijkt

Moet ik nou echt al aan de herfst gaan denken? (Hoewel, terwijl ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de lucht, dus heel veel verbeeldingskracht heb ik er niet voor nodig.) Nou, vooruit, omdat er in de herfst weer veel gave boeken uitkomen.

Waar ik naar uitkijk, is deel 2 van De Orde van de Poortwachters van Oli Veyn. Die staat voor september gepland, dus dat duurt helemaal zo lang niet meer. Yes! (Dit vond ik van deel 1.)

Dat was ‘m weer, de Grote Zomer Book Tag

Ik vind het altijd superleuk om book tags in te vullen, maar tegelijkertijd is het ook wel een hele kluif. Ik heb zo veel boeken gelezen, dat ik flink in mijn (vergiet)geheugen moet graven om de meest passende titels op te rakelen. Bovendien wil ik niet altijd dezelfde boeken noemen, maar dan moet mijn brein wel even met een goede aha-erlebnis komen. Ik hoop dat dit weer gelukt is in deze Grote Zomer Book Tag.

Ga jij ‘m ook invullen? Laat gerust een linkje achter, want ik vind het leuk om alle antwoorden te lezen.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

1 reactie

  1. Geekish op 18 juni 2019 om 10:59

    Heel leuk om jouw draai aan deze tag te zien! 😀 Bedankt voor het doen van de tag en een fijne zomer gewenst!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven