Spring naar content

The Twelve Days of Christmas Book Tag

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDVHet is biiiijjjna kerst! Heb je al een grote stapel boeken klaargelegd, chocolademelk in huis gehaald en een plekje onder de kerstboom geclaimd om urenlang lekker te kunnen lezen? Nou, ik niet. Want ik sta met kerst ons nieuwe huis te verbouwen… We hebben dit jaar niet eens een kerstboom! Gelukkig is er wel deze Twelve Days of Christmas Book Tag om nog een beetje in kerstsferen te blijven…

♪ On the first day of Christmas, my true love sent to me: a partridge in a pear tree ♪

The partridge stood alone in the pear tree. What is your favorite stand alone?

Hoe ik ook mijn best deed – ik hield het boek op z’n kop, heb ermee geschud en er lief tegen gepraat – er kwam geen vervolg op Ontworteld van Naomi Novik uitgerold. En dat terwijl ik zo graag wilde weten hoe het verder zou gaan met die fantastische personages. Wauw, ik was echt betoverd door dit boek!

leestip ontworteld novik fantasy | hmvvdv

♪ On the second day of Christmas, my true love sent to me: two turtle doves ♪

Love is in the air! Who is your one true pairing?

Ik twijfel of ik hier Feyre en Rhysand uit de ACOWAR serie van Sarah J. Maas zal noemen. Jaaa, ze zijn een geweldig stel, maar zeg eens eerlijk: kwamen die in geuren en kleuren beschreven 50 tinten grijs-scenes je op het laatst ook niet een klein beetje je neus uit? Op een gegeven moment was de boodschap echt wel duidelijk hoor…

Twelve Days of Christmas Book Tag | HMVVDVD

♪ On the third day of Christmas, my true love sent to me: three french hens ♪

In the spirit of threes, what is the best trilogy you have read?

Intrigerende personages, een fantastische world building en geweldige verhaallijnen die uiteindelijk allemaal samenkomen… De Boeken van de Levende Schepen van Robin Hobb zijn de ultieme trilogie voor mij. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ze eigenlijk deel uitmaken van een groter geheel (nog meer boeken, jeeej) en je wel eerst De Boeken van de Zieners moet hebben gelezen voor de ultieme ervaring.

12 Days of Christmas Booktag | HMVVDV

♪ On the fourth day of Christmas, my true love sent to me: four calling birds ♪

Since series usually consist of four or more books, what is your favourite series?

Ik heb een paar favo series die ik echt iedereen zou willen aanraden, maar die worden al op meerdere plekken in deze Twelve Days of Christmas Book Tag genoemd. En ik wil natuurlijk niet in de herhaling vallen. Ik noem hier dan ook een serie die ik heel lang geleden las (20 jaar geleden op mijn eerste vakantie samen met Bregje, oeh, nostalgie!): De Kronieken van Belgarion van David Eddings.12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

♪ On the fifth day of Christmas, my true love sent to me: five golden rings ♪

One ring to rule them all! Who is your Favorite Villain/Antagonist?

Ik moest er even over nadenken, want in de eerste instantie had ik geen idee. En dat is irritant, want ik heb toch echt wel het idee dat er boeken zijn met een coole schurk. Maar na wat rondgeneusd te hebben in mijn ontplofte boekenverzameling, besloot ik dat Captain Hook van Peter Pan wel een goede kanshebber is. Zelfs als getekend Disney-figuur.
Captain Hook - Wikipedia

♪ On the sixth day of Christmas, my true love sent to me: six geese a laying ♪

Creation is a beautiful thing. What is your favourite world/world-building?

Tijd om terug te grijpen op een klassieker: Middle Earth uit Lord of the Rings. Ik heb meerdere keren alle drie de delen van A tot Z gelezen (zelfs de appendices!) en ook De Hobbit, de Silmarillion en Nagelaten Vertellingen staan op mijn heb-ik-gelezen-lijst. Volgens mij is er geen wereld uitgebreider beschreven dan Middle Earth en daarom wil ik deze prestatie van J.R.R. Tolkien hier zeker noemen.

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

♪ On the seventh day of Christmas, my true love sent to me: seven swans a swimming ♪

Who needs seven swans when all it takes is one good animal sidekick? Who’s your favourite animal sidekick?

De wolf Nachtogen uit de boeken van De Boeken van de Zieners van Robin Hobb is voor mij toch wel de ultieme sidekick op vier poten.

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

♪ On the eighth day of Christmas, my true love sent to me: eight maids a milking ♪

Milk is so 18th century. Which book or series takes beverages/food to a whole new level?

Jammie, eten. En als je het hebt over boeken en over eten, dan denk ik toch in eerste instantie aan onze enorme collectie kookboeken. Mag dat ook?

 

♪ On the ninth day of Christmas my true love sent to me: nine ladies dancing ♪

Dancing is just one skill of a Lady! Who is your favourite kickass female lead?

Ik heb alleen nog maar het eerste deel van Het bottenseizoen van Samantha Shannon gelezen en ik verwacht dat leading lady Paige alleen maar meer indruk gaat maken. Zij weet precies wat ze wil en laat zich niet tegenhouden. Door niemand niet.

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

♪ On the tenth day of Christmas my true love sent to me: ten lords a leaping ♪

How about your favourite leading lad?

Wat heb ik lang zitten nadenken over het antwoord op deze vraag. Lees ik dan nooit boeken met mannen in de hoofdrol? Blijkbaar zit ik even in mijn feministische golf ofzo… (Of ik heb gewoon een zeer selectief geheugen.) Dusseh, sorry lieve lezertjes, deze houden jullie van mij tegoed. Gooi ondertussen gerust je eigen favourite leadings lads op me. (Eh nou ja, niet letterlijk natuurlijk.)

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

♪ On the eleventh day of Christmas my true love sent to me: eleven pipes piping ♪

What is your favourite book or bookish thing with musical influence? (It can be about music, reference music a lot etc.)

Ik kan gewoon niet anders dan deze vraag beantwoorden met Het magische verhaal van de Verteller! Mijn ultieme muzikale boek. Het staat helemaal vol met verwijzingen naar The Beatles en hun muziek en dat levert wat mij betreft echt bonuspunten op. Echt een boek dat ik zelf geschreven zou willen hebben.

O, wacht…

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

 

♪ On the twelfth day of Christmas my true love sent to me: 12 drummers drumming ♪

Drum roll please…what is your favourite read of this year?

Mag ik ook een boek roepen dat ik nog niet gelezen heb, maar waarvan ik dolblij ben dat ik ‘m in de kast (eh, verhuisdoos) heb staan? Want ik kijk het hele jaar al uit naar Zilvergaren van Naomi Novik en ik weet vrij zeker dat áls ik hem dit jaar nog zou kunnen lezen, het mijn favoriete boek zou zijn!

12 Days of Christmas Book Tag | HMVVDV

Zo, het was nog niet altijd even gemakkelijk om deze vragen te beantwoorden. Dat had Laurie er niet bij gezegd, toen ze mij tagde in haar blog met de Twelve Days of Christmas Book Tag 😉

Durf jij het ook aan? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden en vind het leuk als je naar mijn post linkt!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Laurie op 14 december 2018 om 15:18

    Lastig he 😄

  2. […] Ik kan niet geloven dat het al zo lang geleden is dat ik voor het laatst een book tag heb gedaan! Het is bijna Kerst en ik zit helemaal in de kerstsfeer, dus besloot ik The Twelve Days of Christmas-book tag te doen. Deze book tag vond ik op Het magische verhaal van de Verteller. […]

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven