Spring naar content

Vooruit bloggen? 3 tips om hiermee jammerlijk te mislukken

Vooruit bloggen? 3 tips om hiermee jammerlijk te mislukken } HMVVDVIk heb het geprobeerd hoor, om nog voordat ik op vakantie ging driftig nieuwe blogs uit te werken en in te plannen voor deze website. Dat is immers hoe een professioneel blogger te werk gaat, is het niet? Vooruit bloggen is part of the job!

Nou… zoals je wel aan de maand mediastilte op mijn site hebt kunnen zien, is dat duidelijk niet gelukt! Er was niks. Nada. Noppes. Halverwege mijn vakantie dacht ik nog wel dat ik ergens een keer de tijd zou hebben om iets te typen. Als vooruit bloggen niet echt aan mij besteed was, dan maar gewoon vakantiebloggen! Maar ook dat draaide op niets uit… (Hé, ik moest eerst Engeland verkennen en daarna bijkomen in Frankrijk. En daar was het gezellig. Dus de laptop bleef uit.)

Gelukkig is het wel heel inspirerend om heel je blogplanning in de soep te laten lopen. Dit zijn namelijk mijn 3 tips om het vooruit bloggen helemaal te verprutsen!

1. Begin te laat met het schrijven van je blogs

Vooruit bloggen draait om een goede planning. Het eerste wat je dus moet doen, is deze planning overboord gooien!

In de weken voordat je weggaat kun je natuurlijk iedere week een extra blog schrijven om die later in te plannen, maar je kunt alleen de mist ingaan als je dit niet doet. Verstop je agenda dus in de sokkenla en denk er niet meer aan. Houd je vooral bezig met je vakantie: hoe is het weer, waar zitten de leukste barretjes en welke boeken neem je mee? Dat is allemaal veeeeeel belangrijker dan het inplannen van een aantal fantastische blogs waarmee je bezoekers op je site blijft houden…

2. Dump je inspiratie

Blijf je maar aan die blogplanning denken? Dan is het tijd voor tip nummer twee: zorg dat je niets om over te schrijven hebt! Je kunt immers niet bloggen wanneer hoofd blanco blijft en de inspiratie opgedroogd lijkt te zijn.

Maar ja, je inspiratie op nul zetten is niet altijd eenvoudig. Dat lukt eigenlijk alleen op momenten wanneer dit juist niet moet. Gelukkig zijn er ook trucjes om wél de inspiratie rijkelijk te laten stromen, dus als je die situaties nou vermijdt, zit je gebakken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Douchen. Niets zo inspirerend als een routinehandeling als douchen. Het is echt niet voor niets dat mensen daar altijd de beste ideeën krijgen. Schrap douchen dus van je activiteitenlijst. (Dat mensen je na een aantal dagen gaan mijden, heb je er vast wel voor over. Toch?)
 • Woon-werkverkeer. Iedere dag dezelfde bus, dezelfde file en/of dezelfde route naar je werk of school. Je doet het op de automatische piloot en je hersenen draaien ondertussen overuren. Weer een leuk blogidee! Dat moeten we dus niet hebben. Ga hinkelend naar je school, ruil je fiets om voor een eenwieler of ga flexwerken. Extreem hard nadenken over waar je in godsnaam mee bezig bent, laat geen ruimte voor andere gedachten.
 • Je lievelingshobby. Of je nu fervent boekblogger bent, schrijft over avontuurlijke reizen of gepassioneerd een blog bijhoudt over beauty, het doen van hetgeen wat je leuk vindt is ten strengste verboden wanneer je niet op inspiratie zit te wachten. Dus tanden op elkaar en een ander tijdverdrijf zoeken. Misschien kun je gaan vrijwilligen bij de hondenpoepopruimdienst? Als het maar iets is wat totaal niet bij jouw blog past. Of gewoon dodelijk saai is.

3. Zorg dat je het belachelijk druk hebt voordat je op vakantie gaat

Natuurlijk kan het gebeuren dat je, ondanks al je inspanningen om nergens aan te denken, tóch overloopt van de ideeën. En de gedachte dat je vooruit moet bloggen, kun je ook nog niet echt uit je hoofd zetten. Dan heb ik gelukkig nog de gouden tip voor je. Zorg ervoor dat je eenvoudig weg geen tijd hebt om te bloggen!

Ik heb het uitgeprobeerd en ik kan je vertellen: dit is de meest effectieve methode om ervoor te zorgen dat het vooruit bloggen in het honderd loopt. Want ja, ik had al helemaal bedacht wanneer ik blogs online wilde laten komen. En ja, ik had een aantal leuke onderwerpen klaarstaan. Maar ja, ik had absoluut geen tijd voor wat voor blog dan ook. Ik had nauwelijks tijd om de kampeerspullen te pakken, laat staan dat ik nog even een x aantal blogs kon schrijven en inplannen! En het gevolg heb je kunnen zien. Of nou ja, juist niet. Er kwamen mooi geen blogs online…

Blogstress? Ook overboord ermee, net als die planning

Het was natuurlijk een hele klus om dit allemaal proefondervindelijk vast te stellen. Dat zou je op het eerste gezicht misschien niet zeggen (inderdaad Laura, je hebt namelijk letterlijk NIETS gedaan!), maar het idee dat er geen nieuwe blogs meer verschenen tijdens mijn vakantie, hield me stiekem toch wel bezig.

Een beetje. Soms. Want ik had het verder natuurlijk veel te druk met genieten van het fantastische Engeland en met het relaxen in Frankrijk…


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

 1. Conny Schelvis op 21 september 2018 om 23:57

  haha heel herkenbaar, neem mij altijd voor om vooruit te plannen ( niet alleen met bloggen ook met werk, studie etc.) en puntje bij paaltje loopt planning altijd in de soep !

  • Laura Alblas op 27 september 2018 om 17:27

   Ik ben toch blij om te lezen dat ik niet de enige planning-kneus ben 😉 (Ook al betekent dat dat het bij jou ook vaak misgaat. Maar gedeelde smart is halve smart, toch? 😂)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven