Spring naar content

Lekker in mijn leesbubbel

Lekker in mijn leesbubbel | HMVVDVHè hè, ik begin weer een beetje op gang te komen. Ik zat namelijk hartstikke vast. Weggedoken. Verstopt. Geen tijd voor andere zaken dan HET UITLEZEN VAN DRIE FANTASTISCHE BOEKEN!

Jawel, ik zat lekker in mijn leesbubbel en ik was niet van plan om daar uit te komen voordat ik de allerlaatste letter van het allerlaatste boek had gelezen. En dat is gelukt, zoals je aan de doodse stilte op dit blog kon zien…

Helemaal retro, dat lezen

Je terugtrekken in een leesbubbel is voor veel mensen pure ontspanning, maar voor mij was het ook nog iets anders: pure nostalgie. Want echt, je wilt niet weten hoe lang geleden het is dat ik de tijd had om in één ruk een complete serie uit te lezen. Dat was ongeveer drie lichtjaren geleden, schat ik zo (maar tien jaar minimaal).

(Misschien moet ik dus nog een keer een postje wijden aan mijn favoriete series, want dat levert vast een leuke lijst op.)

Lezen? Ik schrijf liever

Dat ik zo lang niet echt lekker heb gelezen, is natuurlijk helemaal mijn eigen schuld. Ja, uiteraard heb ik tegenwoordig heel wat minder tijd dan vroeger (toen ik ineens zeven jaar over mijn studies deed in plaats van vier, omdat ik liever boeken las…), maar ik moet toegeven dat lezen de laatste jaren niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje stond. Dat was namelijk schrijven.

Schrijven heeft heel lang op mijn nummer één van vrijetijdsbesteding gestaan, maar ik merk dat ik de laatste tijd echt weer zin heb om in een verhaal te duiken. En dan niet één dat ik zelf heb verzonnen, maar dat een ander op papier heeft gezet. Een schrijfflow is heerlijk, maar een fijne leesbubbel is van tijd tot tijd toch echt ook een must!

Terug in de leesbubbel

Maar ja, nu zijn mijn boeken dus uit. Gelukkig heb ik er nog één klaarliggen waar ik heel erg benieuwd naar ben (Hazelwoud van Melissa Albert), dus binnenkort verdwijn ik weer even van de radar. Jammer dat het geen drie- of meerdelige serie is, want het is gewoon zo fijn om in een goed boek te kunnen duiken en zeker te weten dat er daarna nog een deel is. En daarna nog één!

Dus mocht je nog een tip hebben voor een geniale serie die ik echt moet lezen, kom maar door!

(En voor de nieuwsgierige boekenwurmpjes: de boeken die mij onlangs zo boeiden waren Een hof van doorns en rozen, Een hof van mist en woede en Een hof van vleugels en verwoesting van Sarah J. Maas. Waar komende woensdag een vierde deel van verschijnt, jeeeeeeeej!)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven