Spring naar content

Boekentag: waar geef jij de voorkeur aan?

Boekentag: waar geef jij de voorkeur aan? | HMVVDVVolgens mij vindt iedereen het leuk om vragenlijsten in te vullen. Oké, misschien niet noodzakelijkerwijs over saaie onderwerpen als gemeentelijke heffingen of de devaluatie van de euro, maar wel over boeken! Boeken, daar raken wij immers toch niet over uitgepraat en geschreven?

Dus hierbij een boekentag met wat willekeurige vragen over boeken en lezen…

Zachte of harde kaft?

Ik heb een grote voorkeur voor een boek met een harde kaft. Minder kans op beschadigingen en het staat zo mooi in de boekenkast. Zeker wanneer je meerdere series hebt! Nu heb ik het geluk dat veel fantasyboeken (die ik graag lees) als hardcover worden uitgegeven, dus daar hebben wij er inmiddels al heel wat van verzameld in onze privébibliotheek.

Fictie of non-fictie?

Geef mij maar fictie! Het mag een realistische thriller zijn of een klassieke fantasy (en alles daartussen), want ik vind het heerlijk om fictie te lezen. Non-fictie wordt voor mij eigenlijk pas interessant wanneer je mij een boek over The Beatles geeft. (Maar let op: dan mag zelfs de fictie even wijken, want ja, ik moet nu eenmaal ieder boek over The Beatles ooit gelezen hebben…)

Verzonnen of de echte wereld?

Dit is een lastige. Het maakt mij namelijk niet zo uit. Ik heb heel veel bewondering voor schrijvers die een verzonnen wereld op papier zetten, maar ik geniet ook enorm van goede verhalen die zich in de echte wereld afspelen. Ik merk wel dat ik de laatste tijd fan ben van boeken in de echte wereld met magische elementen. Maar ja, ik schreef er per slot van rekening zelf één, dus dat is misschien niet zo verwonderlijk!

Geleend of gekocht?

Gekocht, want dan mag je al die mooie boeken gewoon houden en in je boekenkast zetten en er naar kijken en ze af en toe zachtjes aaien en nog een keer lezen! Need I say more? Hoewel ik als gediplomeerd biebmiep natuurlijk ook groot fan ben van boeken lenen in de bibliotheek, maar als je mij een zak geld geeft in ik mag kiezen, dan weet ik het wel.

Eenmalig boek of trilogie?

Jaaa, een trilogie! Dan kun je nog langer genieten van het verhaal, de personages en de wereld waarin het zich afspeelt. (Mijn ervaring is dat trilogieën van fantasyverhalen zijn, of zit ik er nou helemaal naast?) Hoe dikker het boek, hoe beter, dus met een trilogie ben ik helemaal gelukkig.

Romantisch of actie?

Hmm, definieer ‘romantisch’. Er moet namelijk zeker wel romantiek in het boek voorkomen, maar van een kleffe roman waarbij het alleen maar over zwijmelliefde gaat, houd ik niet zo. (Oké, ik beken dat ik vroeger heel wat Bouquetboekjes heb gelezen en dat stiekem best leuk vond, maar toch…) Actie is ook best aan mij besteed, als het maar geen aaneenschakeling van zinloze vechtpartijen is.

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

In de zon. Alles is zoveel leuker in de zon, dus ook lezen! (Maar ik ben ook fan van lezen in een knusse omgeving, ik ben nou eenmaal fan van lezen in het algemeen.)

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Als ik zeker weet dat ik een boek wil lezen, heb ik geen recensie meer nodig. Ik lees recensies om ideeën op te doen (je wilt niet weten hoe hard mijn TBR-lijst hierdoor gegroeid is) en wanneer ik mij afvraag of ik een boek moet kopen. Als arme schrijver moet ik immers een beetje verstandig omgaan met geld (haha, dat kunnen schrijvers per definitie niet!).

Ga jij deze vragen ook beantwoorden? Ik kwam de boekentag tegen op het blog van Boekenbeschrijfster Kim, dus kijk ook eens daar om te zien wat haar antwoorden zijn.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven