Spring naar content

Recensie: De Witte Zee van Bliksem

Recensie: De witte zee van bliksem | Het magische verhaalDe Witte Zee van Bliksem van Rowena de Wit is een fantasyverhaal over de magische wereld van Linxuven. Hier wonen Vevay en Coamh, een tweeling met magische krachten. Ogenschijnlijk zijn het twee heel gewone kinderen, want niemand mag weten dat zij misschien wel de sterkste heksen allertijden zijn. Toch kunnen zij hun gave goed verborgen houden. Tot Vevay per ongeluk de plannen van de demonische Windheerser verpest en daarmee zijn wraak over zich afroept.

Haar tweelingzus Coamh redt haar door een deal te sluiten met de Windheerser. Hij zal Vevay de komende jaren met rust laten, maar in ruil daarvoor moet Coamh luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Want wat hij haar wil vertellen, is dat demonen echt niet zo slecht zijn als iedereen altijd denkt…

De witte zee van bliksem: niet zo krachtig als gehoopt

De Witte Zee van Bliksem heeft alle ingrediënten van een goed fantasyverhaal in zich. Magie, goede en slechte krachten, vriendschap en de voorspelling om de wereld voor altijd te redden van het kwade. Maar ondanks deze thema’s, wist het verhaal mij toch niet echt te pakken.

Wat voor mij het grootste issue was, was de schrijfstijl. Deze vond ik heel abstract – meer tell dan show, om het maar zo te zeggen. Ook miste ik emotionele diepgang in de personages. Dit zorgde ervoor dat ik regelmatig vond dat mensen vreemd reageerden. Best wel heftige gebeurtenissen werden bijna met een schouderophalen afgedaan, waarna men weer over ging tot de orde van de dag. Dit kon ik echt niet plaatsen, waardoor ik mij helaas meer dan eens ergerde aan de houding van de personages in het boek.

Een wereld om in te verdwalen

Wat mij wel aanspreekt, is de magische wereld die de auteur heeft geschapen. Een heel aantal magische wezens passeert de revue en ik vind het leuk om te lezen hoe Rowena hier invulling aan heeft gegeven. Ik ben benieuwd of ze nog meer plannen met Linxuven heeft!


Titel: De Witte Zee van Bliksem
Auteur: Rowena de Wit 
Uitgever: KNOW Your Magic
ISBN: 9789083230320

Met dank aan Rowena de Wit voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft op geen enkele wijze invloed gehad op mijn mening over het boek.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven