Spring naar content

Het magische verhaal van de Verteller & de Hebban Reading Challenge categorieën

Het magische verhaal van de Verteller & de Hebban Reading Challenge categorieën | HMVVDVHet is oktober en dat betekent dat alweer driekwart van het jaar achter ons ligt. En dat je dus nog maar drie maanden de tijd hebt om je Hebban Reading Challenge te halen…

Jaha, laat dat maar even op je inwerken!

Deze constatering kan best wel wat kopzorgen veroorzaken. Je wilt namelijk niet alleen je reading challenge halen, maar ook zoveel mogelijk verschillende categorieën afvinken. En dat laatste valt nog niet mee! Tenminste, ik lees altijd eerst een boek en ga mij daarna pas afvragen welk hokje ik kan inkleuren. En op de één of andere manier krijg ik het voor elkaar om boeken te lezen die nooit in één van de categorieën passen (of ik heb de geschikte categorie al lang afgestreept).

Gelukkig ben ik er om je uit de brand te helpen. Want ik laat je zien dat je met het lezen van Het magische verhaal van de Verteller de keuze hebt uit vier verschillende Hebban Reading Challenge categorieën! (En zelfs het dubbele als dat op jou van toepassing is.)

Dus daar gaan we…

Categorie 1: een Nederlands debuut

Hier hoeven we niet lang over te discussiëren: Het magische verhaal van de Verteller is mijn debuut! En uiteraard een Nederlands debuut, want mijn nationaliteit verander ik niet zo snel. Bovendien zou het niets voor mij zijn om in bijvoorbeeld het Engels te moeten schrijven. Ik kan mij prima redden in die taal, maar boeken schrijven? Nope! Op en top Nederlands dus.

Categorie 2: een boek met een enorm lange titel

Eén, twee, drie, vier, vijf, zes woorden… Ja, ik vind dat dit telt als een enorm lange titel! Het was trouwens nog een heel karwei hoor, een titel verzinnen voor mijn boek. Ik wilde iets dat een beetje fantasy-like klonk en ook iets van de inhoud van het verhaal liet doorschemeren. Vind je dat ik daarin ben geslaagd?

(De werktitel van mijn manuscript was trouwens ‘Kleuren van de droom’. Daar had je deze categorie niet mee gehaald, dus maar goed dat ik ‘m veranderd heb.)

Categorie 3: een boek waarin muziek een rol speelt

Ja, hier kun je echt niet omheen! De muziek van The Beatles speelt een belangrijke rol in Het magische verhaal van de Verteller. Niet dat je nou in iedere alinea doorgezaagd wordt met wetenswaardigheden of songteksten, maar het komt er wel in terug – bijvoorbeeld doordat de hoofdstuktitels uit Beatlesnummers komen.

Categorie 4: een boek over een bestaand historisch figuur

Deze categorie valt mooi samen met de vorige. Want ja, we weten allemaal dat The Beatles hartstikke echt zijn en een grote stempel gedrukt hebben op de geschiedenis. Nu komen zij zelf niet lijfelijk in het verhaal voor, maar wél hun manager Brian Epstein. Hartstikke historisch verantwoord dus. Check!

Bonuscategorieën – doe er je voordeel mee!

En dan zijn er tot slot nog de bonuscategorieën. Of je één van deze kunt afvinken voor Het magische verhaal van de Verteller, ligt helemaal aan jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een door een boekverkoper getipt boek
  Ik ga even wat boekhandels spammen, brb…
 • Een boek dat al heel lang in je kast staat
  In theorie kan Het magische verhaal van de Verteller al drie jaar bij je in de kast staan
 • Een boek dat je in één avond uit hebt
  Wel even doorlezen hoor, want het zijn wel 416 pagina’s…
 • Een boek dat je al heel lang wilt uitlezen
  Staat-ie al keilang op je wil-ik-lezen-lijst? Ga ‘m maar eens snel lezen dan!

En? Was het nuttig?

Mocht je Het magische verhaal van de Verteller dit jaar gelezen hebben én je doet mee met de Hebban Reading Challenge, dan maak je mij helemaal blij door te laten weten welke categorie jij ermee hebt afgevinkt.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven