Spring naar content

IK ZAG DAT BOEK HET EERST!

IK ZAG DAT BOEK HET EERST! | HMVVDVHet is natuurlijk superleuk om samen te wonen met iemand die ook van lezen houdt. Het is helemaal leuk om dan ook nog eens van dezelfde soort boeken te houden. Ja, oké, op die manier heb je wel altijd te weinig plek in de boekenkasten (Oeh, dat boek moeten we hebben! Ja, inderdaad! O, en deze ook…), maar stiekem is dat eigenlijk ook gewoon een pluspunt.

Niets te klagen dus?

Nou eh, eigenlijk wel… Want weet je wel hoe irritant het is als je allebei je zinnen hebt gezet op hetzelfde boek?

IK WIL DAT BOEK HET EERST LEZEN!
     NEE, IK!
          IK ZAG ‘M HET EERST!
               NIET, IK ZAG DAT BOEK HET EERST!
                    GEEF ‘M AAN MIJ! MY PRECIOUSSSS….

De gouden regel, gebruik ‘m zelf ook (indien nodig)

Eén boek, twee mensen. Die allebei staan te springen om dat boek als eerste te mogen lezen. Gelukkig weten we ons meestal als beschaafde volwassenen te gedragen (meestal hè) en is er nog nooit een boek uit elkaar getrokken door ons fanatisme ons enthousiasme, maar lastig is het soms wel.

Gelukkig heb ik goed nieuws voor iedereen die ook met dit probleem te maken heeft. Ik heb hier namelijk diep over nagedacht en ik ben met 5 fantastische oplossingen gekomen:

  1. We lezen het boek samen. (Haha, echt niet!)
  2. We kopen het boek twee keer. (Ik gun het iedere schrijver, maar dat trekt mijn portemonnee niet)
  3. We lenen ook een exemplaar in de bieb. (Lastig als het eerste exemplaar daar ook al vandaan komt)
  4. We kopen het luisterboek, zodat we samen kunnen luisteren. (Maar ik wil gewoon lezen!)
  5. Ik mag gewoon altijd eerst het boek lezen. (Top, die houden we erin! Gouden regel!)

Dus… doe er je voordeel mee! De strijd om het boek is eindelijk voorbij.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven