Spring naar content

Mijn Hebban Reading Challenge 2017

Nog voordat ik eigenlijk oud genoeg was om er alleen op uit te trekken, reisde ik de wereld rond. Ik had geen geld, geen rijbewijs en sprak geen woord van welke andere taal dan ook. Dat hoefde namelijk helemaal niet. Ik was op reis, want ik las boeken.

Geen wonder dan ook, dat precies een jaar geleden de Hebban Reading Challenge 2017 mijn aandacht trok. LEES DE WERELD ROND stond er in grote letters. En ja, toen was ik verkocht. Want lezen en reizen? Er is weinig wat ik liever doe (met schrijven erbij is het lijstje helemaal compleet).

Bovendien heb ik mijn reading challenge van 2016 niet gehaald, dus ik verdien een herkansing. Ik zet het doel op vijftien boeken en wacht ongeduldig tot ik van start kan… Kom maar op met die wereldreis!

Een literaire wereldreis

Hebban reading challenge 2017 Laura AlblasIk zal meteen toegeven dat het nog niet zo heel eenvoudig was om die reis rond de wereld in 365 dagen te maken. Want:

  1. Ik heb nog altijd niet zoveel tijd om mij met een dekentje, een pot thee en een stapel boeken op de bank te verschansen.
  2. Ik lees veel te graag fantasy. En die drie megadikke boeken van Robin Hobb brachten me dit jaar naar magische oorden, maar geen van die bestemmingen kon ik afstrepen op de checklist van de Hebban Reading Challenge 2017.

De teller is blijven steken op twaalf afgevinkte landen van de checklist. Vooral de biografie van George Harrison, I Me Mine, en mijn eigen Het magische verhaal van de Verteller (ja, ik las mijn boek dit jaar) bezorgden mij heel wat reiskilometers. Maar als ik eerlijk ben, heb ik geen enkele seconde rekening gehouden met deze lijst. Ik heb de boeken gelezen die ik wou lezen. En pech als me dat geen vinkje opleverde!

Een echte wedstrijdmentaliteit (not)

Oké, geen topscore dus op de checklist. Maar hoe zit het dan überhaupt met het halen van mijn Hebban Reading Challenge 2017? Met mijn doel om vijftien boeken te lezen? Nou, ik kan je verklappen…

DAT HEB IK OOK NIET GEHAALD!
(En het interesseert me geen biet)

Strikt genoeg zou ik het nog kunnen halen, hoor. Ik heb tot nu toe, tot deze laatste dag van het jaar, veertien boeken uitgelezen. Ik zou dus nog een eindsprint in kunnen zetten door snel een dun boekje uit de kast te trekken, maar ik vind het goed geweest. Mijn doel mag dan wel niet behaald zijn, maar ik heb wél meer boeken gelezen dan vorig jaar. En stiekem vind ik dat veel belangrijker…

Een nieuwe uitdaging!

Mijn leesdoel voor 2018 heb ik weer op vijftien boeken gezet. Ik zag dat de afvinklijst van de 2016-editie weer terug is en eerlijk gezegd vind ik die – hoe graag ik ook reis – net iets leuker dan die van 2017. De grote vraag is echter: zal ik in 2018 wel vijftien boeken kunnen lezen? Ik zeg ja!

(Want ik wil nog meer tijd vrij kunnen maken voor het lezen dan dat ik dit jaar heb kunnen doen. Ik kijk er nu al naar uit!)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven